sobota 17. prosince 2016

Sladkokyselé kuřecí s ananasem


( 4 porce )



400 g  krůtího či kuřecího masa
sůl pepř
2 lžíce kukuřičného škrobu
1/2 šálku vody
2 lžíce cukru / hnědý
2 lžíce jablečného octa
1 velká lžíce rajského protlaku
2 lžíce světlé sojové omáčky
olej
2 papriky / různé barvy
1/2 mrkve
2 stroužky česneku
1 velká cibule
100g ananasu
pórek / jarní cibulka
-
kdo má rád může přidat chilli



Maso si nakrájejte na nudličky, osolte, opepřete a promíchejte se 1 lžící škrobu.
Pánev si rozpalte na maximum, přidejte trochu oleje a maso zprudka orestujte.



Papriku si nakrájejte na větší kousky a cibuli na osminky. Ty rozdělte na jednotlivé plátky.
Maso dejte stranou, přidejte malinko oleje a orestujte česnek, zeleninu a po chvilce i ananas. Myslete na to, že zelenina má být na zkus a tak jí bohatě budou stačit tři minutky na nejvyšším plameni.


Vraťte maso k zelenině a zalijte omáčkou, kterou si připravíte ze zbytku škrobu, vody, cukru, octa, protlaku a sojové omáčky.


Omáčka nemá bůhví jak vábnou barvu, ale jakmile se škrob uvaří, omáčka krásně zprůhlední.
-
Nalijte ji do pánve, ztlumte plamen a nechte provařit. Celkem rychle začne houstnout. Jistě ji bude potřeba naředit, aby měla tu správnou hustotu.
Přilijte tedy část nálevu z ananasu a popřípadě i trochu vody.
-
Omáčky je opravdu dost a proto i když se směs podává s rýží, není jídlo vůbec suché.
Na závěr můžete ozdobit pórkem a nebo jarní cibulkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat